22 augusti 2011

Sketen Tutte Smetar

Hej vänner!

Visst är väl helger ett bra påhitt? Speciellt helger då man får vara ledig. Denna helg var en sådan. Skulle dessutom vilja säga att jag har utnyttjat den väl.

I torsdags skaffade Christian oss ett nytt App; Wordfeud. Det är lika med Alfapet på Iphonen. Mycket underhållande. Det verkar dock som att ordlistan som beslutar vilka ord som är giltiga är lite... märklig. "Sketen", till exempel, är ett fullt godkänt ord. Lika så ett visst ord på f som man normalt sett inte använder speciellt ofta i vardagligt tal om man tillhör lite "finare kretsar" (som vi gör) är godkänt. "Tutte" däremot är inte godkänt. Ja, helgen har hur som helst ägnats åt en del Wordfeudande. Om nån vill spela; Bring it on bara! Ladda ner appet och skicka en inbjudan.


I fredags var vi på bio. Såg vad jag väljer att benämna som "Apfilmen" eftersom jag inte tycks kunna komma ihåg riktigt vad sen heter. Men början på Apornas Planet iallafall. Den var bra. Vi funderar på att se övriga hundra delar av Apornas Planet också för att riktigt få grotta ner oss i ett antal timmar av apey goodness. Får se om det blir av.

I lördags var vi kulturella och gick på utställning. Dinosaurieutställningen i Värmekyrkan. Riktigt fint. Efteråt klämde vi i oss en stor och fet langos på Augustifesten och köpte så kallade marknadsgodisar. På kvällen kom Evalott och Ted på middag. Åt paj och spelade Tut. (Anders och Christina, det är snart dax igen tycker vi. Tut tut!) Tut är förresten inte heller ett godkänt Wordfeud-ord ifall någon undrar.


Söndagen: trädgårdsarbete. Krävs en del sådant när man har en "naturtomt". Annars börjar ogräset klättra in genom fönsterna. Vi gav trädgården en omgång med gräsklippare, häcksax, kratta och ilsket krafsande Elinhänder. Nu ser det drägligt ut. Var helt slut efteråt dock plus att jag tycktes ha suttit i någon konstigt för skinkorna ville inte sluta klia. Säkert en bit humle eller nått. Efter trädgårdsvården begav vi oss till gamla lägenheten för att tömma det sista där. Skönt. Känns inte så konstigt eller vemodigt att flytta egentligen, men det kommer ju alltid vara lägenheten där vi beslutade oss för att bli en till. Och köket kommer alltid vara det där jag berättade för Christian att "en till" är på väg.

På söndag kvällen var jag på jobb-get-together. Vi var hos Ann på Vikbolandet. Otroligt trevligt! Men eftersom man alltid måste ha ett i-landsproblem: maten var för god! Kyckling, salami, sallader, bröd, gratäng, paj, kräftor osv. Fick lära mig ett och annat om kräftätning av Tessan och Gunilla, de riktiga proffsätarna. Mycket mer än stjärtdelen och klon går visst att äta. Bänder man loss själva huvudskalet finns tydligen en hel del till att förtära. Nått grått klet. Viktigt var att ta bort hjärnan dock för den är tydligen besk. Ordet "delikatess" nämndes flertalet gånger under knaprandet, sugandet, slurpandet och tuggandet. Jag höll mig till klo och stjärt jag. När vi begav oss hemåt stod min mage i åtta hörn. Fidus försökte röra på sig men blev bryskt tillbakaskuffad av tre bitar chokladtårta. Natten har inte vart behaglig kan jag meddela. Magknip och halsbränna har avlöst varandra. Ett tips till alla: försök inte stuffa dig själv med kopiösa mängder mat, oavsett hur god den är, när du har ett tvåkilos foster i buken, lungorna sitter uppe vid nyckelbenen, magsäcken någonstans uppe under ena armen (troligtvis) och tarmarna bak på ryggen i en hoptryckt härva. Det leder bara till obehag.

Dax att förbereda sig för jobb.

1 kommentar:

  1. Haha, du skriver så himla roligt. Hoppas att maten har smält och passerat tarmarna i ryggen,
    kram och tack för en mycket trevlig lördag
    /Evalott

    SvaraRadera